Με αφορμή εργασίες (οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ) που έχουν δρομολογήσει στην σκεπή του κτηρίου Β στις Καρυές, δηλαδή στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου που εγκαταβιούν μοναχοί μας, θα προσπαθήσουν οι Κατσουλιέρηδες εντός ημερών να καταφέρουν ότι δεν κατάφεραν με λοστούς και βαριές. Αναλυτικά να σας ενημερώσουμε ότι το οίκημα στο οποίο μένουν οι μοναχοί μας στις Καρυές είναι ένα παμπάλαιο ξύλινο σπίτι Αγιορείτικου ρυθμού το οποίο δεν μπάζει νερά όπως δηλώνουν οι Κατσουλιέρηδες ώστε να δικαιολογήσουν εργασίες στην σκεπή οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, τρανή απόδειξη ότι μέσα σε αυτό μένουν οι μοναχοί μας, τους οποίους ξανά να σας θυμίσω ότι με λοστούς και βαριές ευτυχώς αποτυχημένα έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να βγάλουν από μέσα, αν και ζουν εκεί πολλές δεκαετίες πριν οι Κατσουλιέρηδες βαφτιστούν Νέα αδελφότητα Εσφιγμένου.

Έτσι λοιπόν με αφορμή τις εργασίες που δεν χρειάζονται, σκοπεύουν να φέρουν γερανό που θα ξηλώσει αυτή την σκεπή, με αποτέλεσμα ή να καταρρεύσει ολόκληρο το σπίτι στα κεφάλια των μοναχών μας ή να απομακρυνθούν οι μοναχοί μας για την ασφάλεια τους με την όποια αστυνομική συνδρομή. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι κοινό. Σας ενημερώνουμε ότι η ΣΚΕΠΗ είναι στεγανή και τα έργα είναι μεν μια αφορμή να δικαιολογηθούν έξοδα και δεύτερον γίνονται ώστε να τελειώνουν με τους Εσφιγμενίτες που ζουν στο αντιπροσωπείο στις Καρυές. 

Απλά στην περίπτωση που πέσει το κτήριο θα το ονομάσουν εργατικό ατύχημα ή αν τους απομακρύνουν με την βία θα είναι για το καλό τους. 

Δηλώνουμε λοιπόν ότι οι μοναχοί μας δεν θα φύγουν από εκεί ακόμα και αν χρειαστεί να ανέβουμε όλοι οι πιστοί της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές ώστε να κάνουμε ανθρώπινη ασπίδα απέναντι στους γερανούς. Έχουμε ήδη ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για τους κινδύνους που κρύβει ο "κύκλος εργασιών" των Κατσουλιέρηδων και η όποια ολιγωρία πολιτική ή εκ μέρους της Αθωνικής κοινότητας απλά μεταφράζεται σε συνενοχή σε ΦΟΝΟ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ. Δικαιολογίες ότι δεν θα έχουν ενημερωθεί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ . Αυτή την φορά οι πιστοί της μίας και μοναδικής ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουν αίμα μοναχών να ποτίζει το Αγιορείτικο χώμα. 

Πιστοί από Αθήνα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και από την υπόλοιπη Ελλάδα θα είναι εκεί. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ. 

Τέρμα στους επαγγελματίες μοναχούς που ενώ στο ένα χέρι κρατούν λοστό και στο άλλο βαριές ταυτόχρονα κόπτονται να δικαιολογήσουν και έργα με χρήματα του ΕΣΠΑ, κατάντησαν το περιβόλι της Παναγιάς σε Χρηματιστήριο Αξιών που στα δύσκολα κάνουμε και κανένα τσαμπουκά. 

ΑΥΤΑ ΤΕΛΟΣΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ. 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 

Προς τον 
Πολιτικόν Διοιηκητήν του Αγίου Όρους, κ. Αρ. Κασμίρογλου 
Καρυαί-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, 
4/4/2013 
Κε Διοιηκητά, 

πληροφορηθήκαμε ότι γίνονται προετοιμασίες για την κατεδάφισιν με βαρέα μηχανήματα του εν Καρυαίς Κονακίου της παλαιάς και κανονικής ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ. 

Σας ενημερώνουμε ότι εντός αυτού του Κονακίου υπάρχουν 12 Πατέρες και ικανός αριθμός προσκυνητών. Σε περίπτωση κατεδαφίσεως υπάρχει άμεσος κίνδυνος να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, για τις οποίες θα είσθε συνένοχος για έγκλημα εκ προμελέτης, ως εν γνωσει τελών. 

Κοινοποίησις: 

1) κ. Αρχηγόν της Ελληνικής Αστυνομίας - Αθηναι 
2) κ. Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης 
3) κ. Διοιηκητήν Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους 

Αθανάσιος Ν. Παπαγεωργίου 
Πρόεδρος του Συλλόγου 
«Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» Παιανίας, 
Ιατρός Χειρουργός 
Δρ Παν/μίου Αθηνών 

Τηλ.: 210-6642641 

  • ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - http://neataksi.blogspot.com
 
 
Όσοι είναι μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, έχουν αγάπη προστασία και χίλια καλά ακόμη που δίδει ο Κύριος. Το ποίμνιο όμως εκείνο που βρίσκετε έξω από την εκκλησία το κατασπαράζει ο λύκος... Όποιοι μένουν μακριά από τα ιερά μυστήρια και την διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, θα τους κατασπαράξει ο σατανάς και οι λύκοι που παραμονεύουν (μεταμφιεσμένοι σε πρόβατα πολλές φορές), δηλαδή οι άπιστοι και άθεοι και προ παντός οι πλανεμένοι αιρετικοί (λ.χ. Ο Οικουμενισμός ή Πανθρησκεία του αντίχριστου, οι ψευδομάρτυρες του Ίεχωβά κλπ)...
"Φυλαχτείτε από τους ψευδοπροφήτες, που σας έρχονται ντυμένοι σαν πρόβατα, από μέσα τους όμως είναι λύκοι αρπακτικοί" (Ευαγγέλιο Ματθαίου κεφάλαιο 7, εδάφιο 15).

 
 
 
 
 
 
 
Βάπτιση είναι η βύθιση, η κατάδυση μέσα στο νερό... όχι ο ραντισμός με την κανάτα... 
Άλλη η έννοια της βάπτισης κι άλλη η έννοια του ραντισμού... το ράντισμα δεν είναι βάπτισμα...
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα...

    Αρχείο

    All